· 

5 leuke ideetjes voor Vaderdag

Bij ons in huis wordt volgende week zondag voor de tweede keer Vaderdag gevierd. Alleen heeft Thijmen nog geen idee wat Vaderdag inhoud of dat het überhaupt bestaat. Daarom is het mijn taak om de vader in het huis even te verwennen. Ik kan een ontbijtje op bed brengen of een leuk pakketje met shampoo erin geven, maar origineel is het niet. Daarom zijn dit 5 leuke ideetjes voor Vaderdag.

 

1. Een menu.

Voor elke maaltijd maak je een menu. Voor het ontbijt, lunch en diner. Dit idee heb ik vorig jaar gedaan. Voor het ontbijt had Julian bijvoorbeeld de keus uit pannenkoeken, scrambled eggs en een schaaltje vla met fruit. Uit deze drie dingen mocht hij twee kiezen.

 

2. Een product met foto

Ik vind producten met foto's echt ontzettend leuk, omdat dit een heel persoonlijk cadeau is. Dit kan een fotoboek zijn, maar kan ook een telefoonhoesje zijn of een mok met een foto erop. De kwaliteit van de foto is meestal ook goed, waardoor je een goed resultaat krijgt. 

 

3. Kunstwerkje.

Het ligt er natuurlijk aan hoe oud je kind is, maar geef je kind wat potloden en laat hem of haar een mooie tekening maken voor papa. Het resultaat zal een tekening zijn met lijntjes die kris kras door elkaar heen lopen, maar dat maakt niet uit. Het gaat om het idee. Wie is er nou niet blij met het kunstwerk van je eigen kind?

 

4. Een boek.

Ik heb het bij dit ideetje niet over een leesboek die je kant-en-klaar bij een winkel koopt, maar over een zelfgemaakt boek. Op internet kun je boeken speciaal voor Vaderdag bestellen die je persoonlijk kunt maken met foto's en de echte naam van de papa. Je kunt ook helemaal zelf een boek voor Vaderdag maken. Met wat leuke foto's en wat leuke tekstjes kun je zo een heel leuk boekje in elkaar flansen. Dit kan een voorleesboek zijn voor het kind die papa moet voor lezen, maar ook een boek voor papa zelf om af en toe eens in te bladeren.

 

5. Tijd voor elkaar.

Je kunt ook Vaderdag vieren door tijd voor elkaar te nemen. Het leven is tegenwoordig zo vol gepland bij de meeste mensen dus geniet daarom lekker van elkaar, als gezin. Ga bijvoorbeeld met z'n allen een wandeling maken in het bos of lekker uitwaaien op het strand. Het hoeft allemaal niet zoveel moeite en geld te kosten om iets leuks te doen als gezin of om iemand te verrassen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Ilse Visscher (dinsdag, 12 juni 2018 11:55)

    Je laatste idee is het beste! Tijd voor elkaar nemen, hoe belangrijk is dat. Alvast een fijne vaderdag! X