· 

Het dagboek van een tienermoeder #6: Julian heeft een verrassing voor mij!

Zondag: 

Vandaag gingen we een dagje naar mijn ouders. We gingen lootjes trekken voor Sinterklaas. We trokken eerst lootjes via internet, maar dat ging niet goed. Twee mensen hadden allebei dezelfde persoon. Uiteindelijk hebben we het maar via de oude, vertrouwde manier gedaan. We hebben de namen op briefjes geschreven en om de beurt mocht iemand een briefje pakken. Nu weten we zeker dat het helemaal goed komt met de namen. Ik kan niet zeggen wie ik heb, omdat mijn familie dit ook leest, maar degene die ik heb wordt zoals elk jaar weer flink in de maling genomen. Ik vind dit altijd zo'n leuke en gezellige tijd! Vroeg donker, met familie bij elkaar en heel veel lachen om de surprises die iedereen maakt. Verder was het ook een erg gezellige dag bij mijn ouders. 

 

Maandag:

Thijmen was vandaag bij mijn schoonmoeder en Julian was aan het werk in Amsterdam, wat twee uur rijden is vanaf onze woonplaats. Aangezien de beide mannen weg waren, kon ik mooi even het huishouden doen. Ineens kreeg ik een berichtje van Julian dat hij vandaag een verrassing voor mij had. Ik was erg benieuwd wat die verrassing zou zijn, maar ik moest nog tot zes uur 's avonds wachten tot dat hij thuis was. Tenminste, dat dacht ik.Tussen de middag was ik de snert die ik van mijn schoonmoeder had gekregen aan het opwarmen. Ik zat te bedenken wat ik nog allemaal zou moeten doen vandaag. Ik keek ondertussen even naar buiten en zag dat Julian ineens zijn auto voor ons huis parkeerde. Die zag ik even niet aankomen, maar wat vond ik het een leuke verrassing! We waren met z'n tweetjes thuis en hadden daarom zin om even wat leuks te gaan doen samen. We gingen daarom voor een uurtje de stad in om te gaan shoppen. Na het shoppen haalden we Thijmen weer op bij mijn schoonmoeder vandaan. 

 

Dinsdag:

Dinsdagochtend was Julian vrij en hebben we even boodschappen gedaan. Rond 1 uur vertrok Julian richting Amsterdam om te werken en bleef ik bij Thijmen thuis, die toen nog lekker lag te slapen. Na het slapen hebben we samen even gewandeld en hebben we met de auto's gespeeld. Daarna was het etenstijd. Na het eten was het voor Thijmen tijd om naar bed te gaan, maar hij begon heel hard te huilen en ging niet slapen. Toen ik weer boven kwam om bij hem te kijken, rook ik het al. Hij had een poepbroek. Met goede moed legde ik hem na het verschonen weer in bed, maar ook deze keer begon hij te huilen. Misschien had hij weer last van verlatingsangst. Ik haalde hem er even uit om hem te laten spelen, in de hoop dat hij daarna wel lekker ging slapen. Hij wou alleen niet spelen. Niet in de box. Niet op de grond. Hij wou eigenlijk helemaal niks. Gelukkig hebben we altijd nog de televisie als redmiddel en keek hij eventjes naar de Teletubbies. Ik zag dat hij moe was en deed hem maar weer op bed. Hij sliep meteen. Rond een uur of negen kwam Julian thuis van een examen die hij moest maken voor zijn werk. De uitslag kreeg hij de volgende dag.

 

Woensdag:

Julian kreeg vandaag te horen dat hij zijn examen had gehaald. Super trots ben ik op hem! Rond 11 uur haalde mijn moeder mij op. Ik had rijles en ondertussen paste mijn moeder  op Thijmen. Ik kreeg te horen hoe het rijexamen in elkaar steekt en ook ging ik een kijkje nemen onder de motorkap. Na rijles stapte ik in de stad uit en liep daarna op weg naar mijn wekelijkse gesprek. Ondertussen dat ik richting dat gebouw liep, liep ik langs de toko en kocht een stuk pandan cake voor Julian. Super lekker is dat! Julian was eerder vrij en ging heel lief met mij mee naar dat gesprek. Na het gesprek gingen we weer naar huis. Een uurtje later bracht mijn moeder Thijmen thuis en waren we als gezinnetje weer compleet. Daarna had Julian heerlijk eten gekookt. Vis met rijst, groente en ei. 

 

Donderdag:

Julian moest alweer op tijd naar zijn werk. Om half vijf ging de wekker al. Gelukkig slaap ik daar meestal doorheen. Aan het einde van de dag kwam hij weer thuis en brachten we Thijmen daarna naar zijn opa en oma. We gingen daar eten en het eten was echt ontzettend lekker. We aten aardappelen met sperziebonen. Super simpel, maar die jus die ze hadden, maakte het lekker. Het smaakte beter dan wanneer ik het maak. Na het eten gingen wij weer weg, alleen Thijmen bleef daar. Hij bleef bij hun slapen. Gelukkig had hij het wel naar zijn zin bij hun en heeft hij goed geslapen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0