· 

De leukste soorten kinderboeken

Er zijn veel verschillende soorten boeken. Voor jong en oud is er wel iets leuks. Zelfs voor baby's zijn er boekjes gemaakt. Boekjes die ritselen of een boekje met een spiegeltje erin. Er zijn veel leuke en leerzame boeken voor kinderen en daar gaat dit artikel over. De leukste soorten kinderboeken.


365 verhaaltjes voor het slapen gaan. 

Elke avond is het tijd voor een nieuw verhaaltje. Als het verhaaltje is afgelopen, is het ook echt tijd om te gaan slapen. De volgende dag is er weer een nieuw verhaaltje. Het zijn korte, maar wel hele leuke stukjes. Ik had vroeger ook zo'n boek. Het ging over konijntjes die allemaal avonturen beleefden. Wat vond ik dit boek geweldig! Natuurlijk zal ik dit boek ook gaan gebruiken als Thijmen wat ouder is, in de hoop dat hij het net zo geweldig gaat vinden als dat ik het vond. Een boek dat je een heel jaar lang kunt gebruiken en als het jaar voorbij is, beginnen we gewoon weer opnieuw.


Het voelboek.

Bij het voelboek kan je allemaal verschillende soorten structuren leren kennen. Bijvoorbeeld een ruwe structuur van vissen of de zachte vacht van een konijn. Dit boekje heeft Thijmen ook. Hij vindt vooral het vachtje van de pinguïn leuk. Dit boekje is al leuk voor hele jonge kinderen, omdat je hierbij alleen plaatjes hebt en geen tekst.


Het geluidenboek.

Een boek waarbij er een geluidje uit komt. Thijmen heeft het voertuigenboek. In dit boek staan plaatjes van verschillende voertuigen. In de wiel van de auto staat een muzieknootje. Als je daar dan op drukt, hoor je het geluid van een auto. Ik vind dit een erg leerzaam boek voor Thijmen. Zo leert hij verschillende geluiden kennen.


Het telboek.

Er zijn meerdere boeken over getallen. Dit kan helpen bij leren tellen. Het boek 'leren tellen met Woezel en Pip' heeft Thijmen. Hij vindt het een erg leuk boekje. Steeds gaan we alle voorwerpen tellen. Dat vindt hij erg leuk ook al kan hij nu nog lang niet tellen. Langzamerhand zal hij het leren. Ik denk dat dit boekje er echt bij kan helpen. Zo heeft hij er voorbeelden bij en kan hij op een leuke manier leren tellen.

Reactie schrijven

Commentaren: 0