· 

6 redenen waarom ik van de herfst hou

Toen de herfst begon, wist ik niet of ik daar zoveel zin in had. De herfst betekent veel regen en we gaan weer naar het koude weer toe. Maar in de zomer is het best slecht weer geweest. Ik heb het gevoel alsof het al een lange tijd herfst is. Het enige verschil dat ik merk is dat het wat kouder is dan een maand geleden. De afgelopen tijd heeft het veel geregend, maar toch schijnt nog best vaak het zonnetje. Laatst liep ik met Thijmen in dat heerlijke zonnetje en besefte ik me eigenlijk dat de herfst een geweldig seizoen is. Ik zal jullie nu vertellen waarom ik dat vind.

Reden 1: Het regent vaak in de herfst, maar als de zon dan eindelijk schijnt dan kan ik er 10x meer van genieten dan wanneer elke dag de zon schijnt. Het voelt als een soort speciaal momentje.

 

Reden 2: Het wordt eerder donker and I love it! Ik hou ervan om lekker knus op de bank zitten onder een dekentje met kaarsjes aan. 

 

Reden 3: Doordat het eerder donker wordt, voel ik me overdag fitter. Op één of andere manier ben ik dan sneller moe en het voordeel daarvan is dat ik eerder op bed ga en daardoor de volgende dag meer energie heb.

 

Reden 4: De bladeren aan de bomen krijgen prachtige kleuren. Gele, rode of oranje. Ik vind het altijd een mooi moment om buiten te wandelen. Door die prachtige bladeren zijn er weer gelegenheden om mooie foto's te maken.

 

Reden 5: Doordat het kouder wordt, heb ik het gevoel dat ik echt een frisse neus heb gehaald als ik buiten ben geweest. Het voelt dan alsof ik weer even gezond heb gedaan. 

 

Reden 6: Een douchebeurt gaat van 10 naar 20 minuten. Het is zo heerlijk om na een koude, regenachtige dag een warme douche te nemen. Een nadeel is dan wel dat de rekening voor gas en water omhoog gaat.

 

Reactie schrijven

Commentaren: 4
 • #1

  Daniëlle (woensdag, 11 oktober 2017 07:51)

  Ik houd ook enorm van de herfst. Ik kan er echt van genieten.

 • #2

  Riek Muijen (woensdag, 11 oktober 2017 09:37)

  Hoi hoi ik hoi er ook zo van. Gisteren bij omroep max mijn foto gezien zo gaaf. Paddenstoelen serie. Weekend weer op pad met de camera.

 • #3

  Evelyne (woensdag, 11 oktober 2017 16:04)

  Ik vind de herfst vooral leuk wanneer het zonnig is en je allemaal verschillende kleuren rond je heen ziet. Ook na een regenbui kan ik genieten van de natuur. Je zou verschieten wat voor moois dan naar boven komt (behalve de modder dan :p)

 • #4

  Jeanine (woensdag, 11 oktober 2017 22:41)

  Ik hou er ook van! Mijn reden? Het eten. Lekker weer stamppot en soepjes. Héérlijk!