· 

Het dagboek van een tienermoeder #2: snotterige neusjes en slaperige oogjes

De herfst is nog maar net begonnen of de griepjes duiken alweer op. Julian en ik waren zaterdag en zondag allebei niet fit. Om de beurt snoten we onze neuzen. Om te voorkomen dat Thijmen ook ziek werd, sliep hij bij zijn opa en oma. Ook een stuk gezelliger voor hem dan twee van die ouders die steeds met een loopneus naar de keukenrol rennen. Terwijl Thijmen het leuk had bij opa en oma, konden wij even uitzieken.

Maandag eind van de middag kwam Thijmen weer thuis, maar ook hij had een snotterig neusje gekregen. Plannetje mislukt… Maar wat was het fijn om hem na twee dagen weer te zien. Die avond wou Thijmen helemaal niet slapen. We wisten niet zo goed of hij zich ziek voelde of dat hij geen zin had om te gaan slapen. Misschien van beide wat. Met slaperige oogjes zat hij tussen ons in op de bank. Na een tijdje deden we hem weer op bed en sliep hij als een roosje. 

De volgende dag was Thijmen nog steeds verkouden, maar had hij er ook nog eens koorts bij gekregen. Gelukkig zat er bijna de hele dag nog een lach op zijn gezicht. Ook deze avond kwam hij moeilijk in slaap.

Het was woensdag en Thijmen was alweer iets beter dan de dag ervoor. De koorts was weg en hij ging vrolijk naar zijn andere opa en oma toe. Ondertussen hadden Julian en ik een gesprek over hoe het allemaal ging met ons en ons als gezin. Wanneer het gesprek was afgelopen, was het tijd om te lunchen. Met z'n tweetjes zochten we een leuk plekje op om ergens een broodje te gaan halen. Aan het einde van de dag haalden we Thijmen weer op. We bleven gezellig bij mijn ouders eten en gingen daarna naar huis. Ook deze avond wou Thijmen niet slapen. Rond half 10 sliep hij pas, doordat Julian hem in slaap wiegde.

Toen brak de donderdag aan. Het stormde buiten. Een hoge boom naast ons huis, bewoog helemaal heen en weer door de harde windvlagen. We waren nog bang dat hij om zou vallen op ons huis, maar gelukkig is dat niet gebeurd. Al het vuilnis wat door de mensen bij de weg was gezet, waaide de straat op. Het was een puinhoopje van vuilnis, bladeren en takken. We hadden bedacht om met Thijmen te gaan vliegeren, maar dat was helemaal niks. Het begon keihard te regenen en Thijmen vond de harde wind totaal niet leuk. We gingen snel ons warme huis weer in. Aan het einde van de dag waaide het iets minder hard en hebben we nog een heerlijke frisse neus kunnen halen. We hebben bij de dieren gekeken, vlakbij ons huis. Alleen zaten de meeste dieren binnen. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0