· 

Hoe ik ontdekte dat ik zwanger was...

Nog voordat ik ongesteld moest worden, voelde ik dat er iets anders aan mij was. Ik had een gek gevoel en voelde me niet helemaal fit. Ongeveer een week voor mijn verwachte menstruatie, was ik heel erg moe en duizelig. Ik dacht eerst dat het kwam, doordat ik de hele nacht niet had geslapen, maar de dagen daarna sliep ik goed en voelde ik mij nog steeds hetzelfde. Het voelde alsof ik droomde en dat gevoel ging niet weg. Ik besloot om een stukje te gaan lopen, maar dat pakte niet heel goed uit. Alles werd zwart voor mijn ogen. Gelukkig ging ik nog op tijd zitten en werd mijn zicht weer normaal. naast de duizeligheid en vermoeidheid had ik ook nog last van ongesteldheidskrampen. Die krampen kwamen iets te vroeg. Ik zocht op internet naar zwangerschapssymptomen, want behalve misselijkheid had ik geen idee of er nog meer symptomen waren bij een zwangerschap. Ik was zestien en had me er daarom nog nooit in verdiept wat er lichamelijk allemaal bij een zwangerschap kwam kijken. Ik vergeleek de symptomen met de klachten die ik had en wist toen al: ik ben zwanger. Samen met Julian deed ik een zwangerschapstest. Het was een extra gevoelige test die we vier dagen voor de menstruatie deden. Wij wachtten en wachtten. Er kwamen geen twee streepjes, zelfs niet één. Na tien minuten wachten, kwam er eindelijk een streepje tevoorschijn. Daar bleef het ook bij. Ik snapte het niet. Natuurlijk wou ik niet dat ik zwanger was, maar waarom voel ik mij dan zo anders? Wat is er dan met mij aan de hand? Ik bekeek de symptomen nog eens goed en besloot toen om nog een keer naar de test te kijken. Nog steeds één streepje. Plotseling dacht ik dat ik een tweede streepje zag. Julian zag het niet. Misschien verbeeld ik het me, dacht ik. Maar dat was niet zo. Langzaam kwam het tweede streepje tevoorschijn. Ik was zwanger!

Reactie schrijven

Commentaren: 2
  • #1

    Saskia (woensdag, 11 oktober 2017 12:55)

    Mooi dat je hier zo open over schrijft. Lijkt me niet gemakkelijk om op zo'n jonge leeftijd zwanger te raken.

  • #2

    Sheila (vrijdag, 13 oktober 2017 13:38)

    Mooi dat je een blog hebt waar je open en eerlijk over je ouderschap schrijft als tienermoeder. Dat kan zeker inspirerend en informatief zijn voor heel veel andere meiden.