· 

12 gezonde tussendoortjes voor kinderen

Ik vind het heel belangrijk dat Thijmen gezond eet. Zelf eet ik ook veel fruit en groentes en probeer ik ervoor te zorgen dat er in de avond een gezonde maaltijd op tafel staat. Ik laat Thijmen mee eten met mijn eetgewoontes en daar hoort gezond eten bij. Nu is het voor tussendoor soms moeilijk om een gezonde snack te geven, want koekjes en chips gaan er ook prima in bij de kinderen. Toch zijn er veel gezonde tussendoortjes die kinderen ook heel lekker kunnen gaan vinden. In dit artikel vind je 12 gezonde tussendoortjes voor kinderen en misschien ook een beetje voor jezelf ;)

1. Paprika
Als er iets is waar Thijmen ontzettend dol op is, dan is het wel paprika. Toen hij nog een baby was, heb ik hem weleens paprika laten proeven. Dat vond hij niet echt lekker. Maar ik weet uit ervaring met paprika dat hoe vaker je het eet, hoe lekkerder het wordt. Ik bleef het hem aanbieden en nu is hij twee en jat hij zo een stuk paprika van de snijplank. Ik vind het niet erg. Ik ben blij dat hij dol is op zulk gezonde groente.
2. Wortel
Aangezien we het nu over groente hebben, wil ik gelijk wortel erbij noemen. Zelf neem ik regelmatig een wortel als tussendoortje. Thijmen was natuurlijk ontzettend nieuwsgierig en wou ook een stukje. Ik heb hem ook een wortel gegeven en dat vond hij lekker. Het is voor een kind van twee jaar natuurlijk al een hele sensatie om van een wortel af te kluiven.
3. Fruit
Ook fruit is natuurlijk heel gezond, maar er kan ook nog eens heel veel vocht in zitten. Een appel, peer, kiwi of meloen. Wat voor kinderen het nog leuker maakt om fruit te gaan eten, is om verschillende groentes in een bakje te doen. Zo hebben ze afwisseling in smaak. Je kunt ze ook in verschillende figuurtjes snijden. Kinderen worden daar altijd blij van.
4. Kwark
Wat kinderen ook meestal lekker vinden, zijn toetjes. Kwark zit vol met eiwitten en voor je kind is het een feestje om tussendoor een toetje te mogen eten. Het ligt er natuurlijk aan wat voor kwark je neemt, want in sommige zitten veel suikers.
5. Walnoten
Noten zijn heel goed voor ons lichaam. Ze bevatten veel gezonde vetten, maar ook veel calorieën. Dus let daar wel op! 

6. Komkommer
Kinderen kunnen dol zijn op komkommer en het is ook nog gezond. Misschien zullen ze er niet zo blij mee zijn als een snoepje of koekje, maar het is wel goed voor ze. Dan scheelt het ook weer dat als ze bij het avondeten geen groente hoeven of niet opeten, dat ze al groente hebben gehad.
7. Crackers
Volkoren crackers kunnen veel vezels bevatten wat natuurlijk goed voor ons is en voor kinderen zeker. Vooral in de groeispurten hebben ze wat extra voeding nodig.
8. Augurken
Augurken zijn natuurlijk ook gewoon groentes en daardoor ook heel gezond. Je kunt ze combineren met een plakje vlees.
9. Eieren
Misschien een beetje raar om midden op de dag te gaan koken, maar eieren zijn wel heel gezond. Omdat ze zo gezond zijn kun je ze natuurlijk ook koken voor bij het avondeten.
10. Kaas
Mensen houden van kaas of juist echt niet. Als kinderen wel van kaas houden, is een paar plakjes kaas tussendoor ook een gezonde optie. 
11. Smoothi
Dan gaan we over op het drinken. Een smoothi met verschillende soorten fruit of groentes is ook heel gezond en kinderen vinden dit vaak ook lekker. 
12. Milkshake
Wat fruit met melk of ijs is ook erg gezond. Melkproducten zijn voor kinderen sowieso goed. Daarnaast zullen ze ook nog vitamine c binnen krijgen door het fruit. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0